Thursday, July 8, 2010

Pemberian kekanda tersayang..

Minggu ni lambat baru dapat update cerita. Hari Ahad jumpa dengan Nita dari Past Time Collectibles. Nak ambil si teko comel cinonet yang Rina beli dari dia. TQ Nita ..susah payah dia datang jumpa Rina.
Minggu ni juga kakak Rina balik kampung.. maklum le abah masih ada so selalunya adik beradik akan balik bila ada kelapangan. Rina patut berterima kasih pada En. Abang coz dia suka kalau adik beradik Rina balik. Ngeri bila dengar ada kawan-kawan Rina yang somi2nya tarik muka bila adik beradik dia balik... Tq ye abang..
Ok mari lihat apa yang kakak Rina bawa balik sebagai buah tangan untuk adik bongsunya ini.. hehe kami ni sama-sama minat tengok barang-barang lama. TQ Angah, nanti kita pergi hunting sama-sama ye..
Posing ramai-ramai.. pinggan-pinggan 'blue windmill' mug enamel dan bekas susu, mangkuk lauk BK dan cawan 'sweet green'.. tak lupa sebiji pelita merah..

Cik Pelita sesat, dah jumpa angah beli le.. kata akakku..TQ sis

Pinggan yang menawan..

Masa ni tak perasan pelita tak de..

Ni 2 buah mangkuk lauk, Rina memang tak de lagi mangkuk BK gini..

3 beradik enamel saiz kecik .. yang tengah untuk bubuh susu. Ada muncungnya.

Tu le muncung yang tak berapa sihat tu..

6 keping pinggan dan mangkuk cantik ni.. pinggan leper 7,8 dan 10". Rasa macam nak lagi, tapi malu deh nak mintak.. yang 3 lagi si bowl yang ganteng..

Dapat juga 4 cawan 'sweet green' ni.. sorry tak tau asal usulnya. Tak de chop pun..

Ok itulah pemberian dari my sis yang buat Rina happy sangat. Semua ni my sis dapat dari apekks .. dia punya hasil hunting lagi banyak katanya. Muaahh sayang angah...